Skip to content

Egészségnevelési projektnap

November 21 – én szerveztük meg felső tagozatosaink számára az egészségnevelési projektnapot.

A délelőtt során változatos és érdekes programok várták diákjainkat. Dr. Horváth András irányításával megismerkedtek a kisállattartás szabályaival, Martoniczné Németh Éva védőnővel a serdülőkorral járó változásokról beszélgettek.

A Család- és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársainak  segítségével tanulóink  rendhagyó módon nyertek bepillantást az egészséges táplálkozás rejtelmeibe. Az itt szerzett ismereteiket a gyakorlatban is kipróbálhatták, miközben gyümölcssalátát és smoothie – t készítettek iskolánk tankonyhának is beillő leány technika termében Tőke Zsuzsanna tanárnő irányításával.

Balogh Péter r. főhadnagy és Benkő Bence tanár úr vezetésével, drogprevenciós foglalkozások keretében diákjaink a káros szenvedélyek, szenvedélybetegségek testi és lelki hatásaival foglalkoztak. Az internethasználat veszélyeiről Jankó Péter tanár úr tartott színvonalas előadást a 7. évfolyamos tanulóknak.

A lelki egészség fontosságát hangsúlyozták azok a foglalkozások, amelyeket iskolánk pszichológusa, Temesi Patrícia tartott diákjainknak. Ezeken a csoportfoglalkozásokon a tanulók a stresszkezeléssel kapcsolatban szerezhettek hasznos információkat.

A Kemenesaljai Mentésügyi Egyesület képviselői az elsősegélynyújtás fontosságát hangsúlyozták. Irányításukkal diákjaink megismerkedtek az alapszintű felnőtt újraélesztés lépéseivel, továbbá a stabil oldalfekvő helyzet kivitelezésével, fontosságával.

A délelőttöt filmvetítések, Kahoot és közösségi játékok színesítették. Ezúton mondunk köszönetet minden közreműködőnek, résztvevőnek, hogy munkájukkal hozzájárultak egészségnevelési projektnapunk sikeréhez!

Kondics Erika

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial