Skip to content

Energia projekthét

A fenntartható energia- projekthét

02.24-2020.02.28.

Tanulóink évfolyamonként napi két órában foglalkoztak a fenntartható energia tematikájával. Interaktív és kreatív feladatok segítségével ismerkedtek meg a megújuló energiákban rejlő lehetőségekkel. Olyan tudást kaptak, amelyet a mindennapi élet során is alkalmazhatnak.

A tematika a következőképpen alakult:

Az 1-2. osztályosok:  A nap, a szél, a víz energiájával ismerkedtek, foglalkoztak az energiatakarékosság lehetőségeivel. Az elsősök  ismereteiket plakátok formájában örökítették meg, a másodikosok szélforgót készítettek.

A 3-4. osztályosok: A megújuló energiaforrásokkal ismerkedtek, számos példát láttak az energiatakarékosság lehetőségeire. A szél energiájának megtapasztalásához szélkakast készítettek a harmadikosok, a  negyedikesek pedig  az otthoni  energiatakarékosság lehetőségeit  mutatták be egy házikó elkészítésével.

5-6. osztályosok. A levegőszennyezés és energiafelhasználás összefüggéseit kutatták, információkat kerestek az energiatermelés és felhasználás témájában. Az energiafelhasználás történetével foglalkoztak, egy falunapot is megjelenítettek, ahol a közösség dönt arról, épüljön-e szélturbina a falu határában, ebben a témában plakátok is készültek. A hatodik évfolyamosok fotomontázst készítettek a természeti katasztrófák témájában, illetve  PET palackból szélforgót barkácsoltak.

7-8. osztályosok: A fenti témák egy részét dolgozták fel, kiegészítve a természeti katasztrófák témakörével.  A  létrehozott csoportok egy-egy katasztrófatípust dolgoztak fel és készítettek róla látványos prezentációt. A témahét zárásaként ezeket a prezentációkat. a 4-8. osztályosok mindegyike megtekintette.

A témahét elérte a célját. Fókuszba került  a  fenntarthatóság, az energiatakarékosság, és a megrázó záróképekkel igyekeztek tudatosítani a felsőbb évesek, a természet hogyan tudja befolyásolni az ember által kialakított világot.

                                                                                                              Szabóné Kiss Ildikó

                                                                                                              szakmai vezető

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial