Skip to content

DÖK nap

Iskolánkban 2023.06.14-én került megrendezésre a „Diáknap”.

Az esemény egy meghívott Zumbaoktató lelkes közreműködésével kezdődött, aki nagyon alaposan bemelegítette a tanulókat, tanárokat egyaránt. A folytatásban külön feladatok vártak az 1.-2. évfolyamos, a 3.-4. évfolyamos és a felsős tanulókra.

1.-2. évfolyamos tanulóink többféle sportos feladattal, mint a kötélhúzás, pados kidobó, kooperációsernyő, kő-papír-olló koordinációs létrán villanthatták meg ügyességüket, illetve a KRESZ szabályait tanulhatták, gyakorolhatták rollerrel egy felépített KRESZ pályán, majd szomjukat olthatták a saját kezűleg készített limonádéval, a nap folyamán csillámtetoválással, arcfestéssel gazdagodhattak.

3.-4. évfolyamos tanulóink a sütés rejtelmeivel ismerkedhettek meg. Saját kezűleg gyúrták, keverték, nyújtották a tésztákat. Nagyon finom, ízletes, szemet gyönyörködtető sütemények készültek. Sportprogramokkal folytatódott számukra is a nap, ahol versenyezhettek, játszhattak kedvükre. Mocsárjárás, íjászat, lepedőlabda, kő-papír-olló kordinációs létrán, asztalitenisz, léghoki várta a gyerekeket, majd egy fesztiváljellegű, zenés pályát próbálhattak végig.

5.-8. évfolyamos tanulóinkra a házibajnokságban kiírt sportok döntői vártak. Bajnokot hirdethettünk kosárlabdából, labdarúgásból, kézilabdából, frizbiből, floorballból. Azok a tanulóink, akik éppen nem sportoltak vagy szurkoltak az Actionbound program segítségével egy mozgásos, ügyességi pályát teljesíthettek az iskola területén. Felsős tanulóink megtekinthettek egy Kick-box bemutatót, aminek szintén aktív résztvevői lehettek, mert a látványos bemutató után ők is kesztyűt, pajzsot ragadhattak és kipróbálhatták az egyszerűbb ütéseket, rúgásokat.

5.-6. évfolyamos tanulóink szurkolói pólókat festhettek, 7.-8. évfolyamos tanulóink pedig a sütés örömeit gyakorolhatták. Nagyon finom ételek készültek.

A napot tanár-diák mérkőzésekkel koronáztuk meg, ahol a nyolcadikos tanulók a tanáraikkal mérhették össze tudásukat labdarúgásban és kosárlabdában. Nagyon lelkes szurkolói gárda mellett a labdarúgást a diákok, a kosárlabdát pedig a tanárok nyerték.

Nagyon mozgalmas, érdekes, programokkal teli napot zárhattunk.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial