Skip to content

Siker a 33. Herman Ottó Kárpát – medencei Biológiai Versenyen

2023. június elején került sor a 33. Herman Ottó Kárpát – medencei Biológiai Verseny országos döntőjére a Fertő – Hanság Nemzeti Park területén, Fertőújlakon, a Csapody István Természetiskolában.

A három napos megmérettetésen 35 diák vett részt. Minden megyét egy – egy tanuló képviselt, akik egy iskolai és egy megyei forduló sikeres teljesítése után jutottak el ide. A verseny Vas vármegyei döntőjét iskolánk 8. a osztályos tanulója, Takács Eszter nyerte meg. A hazai versenyzők mellett érkeztek diákok a Felvidékről, a Délvidékről, Kárpátaljáról, a Partiumból, valamint Erdélyből is.

A verseny összpontszáma három fordulóból tevődött össze. A tanulóknak kiselőadást kellett tartani egy általuk fontosnak tartott témában, majd ezt követte egy elméleti forduló. Végül a terepgyakorlatra került sor a nemzeti park munkatársainak irányításával. Ennek keretében a versenyzők bejárták a Fertő – táj védett, ritkán látogatható területeit. majd az itt látottak, hallottak alapján ismét összemérték tudásukat.

Takács Eszter ezen a megmérettetésen kiválóan szerepelt, az országos tizedik helyezést szerezte meg. Felkészítője Kondics Erika tanárnő volt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial