Skip to content

Beiratkozás

Tisztelt Szülő! Tisztelt Törvényes Képviselő!

Az oktatásért felelős miniszter által kiadott rendelet szerint az általános iskolai beiratkozás

2023. április 20-án és 21-én történik.

A szülő/törvényes képviselő csak egy általános iskolába nyújthatja be gyermeke jelentkezését!

A szülők/törvényes képviselő személyes megjelenése a beiratkozás folyamata során kötelező.

Beíratáshoz mindkét szülő megjelenésére, aláírására szükség van!

A különélő szülők a gyermek sorsát érintő lényeges kérdésekben közösen gyakorolják jogaikat akkor is, ha a szülői felügyeletet a szülők megállapodása vagy a bíróság döntése alapján az egyik szülő gyakorolja, kivéve, ha a gyermekétől különélő szülő felügyeleti jogát a bíróság e tekintetben korlátozta vagy megvonta.

A gyermek sorsát érintő lényeges kérdésnek tekintendő a kiskorú gyermek nevének meghatározása és megváltoztatása, a szülőjével azonos lakóhelyén kívüli tartózkodási helyének, huzamos időtartamú vagy letelepedés céljából történő külföldi tartózkodási helyének kijelölése, állampolgárságának megváltoztatása és iskolájának, életpályájának megválasztása.

Ha a különélő szülők egyes, a közösen gyakorolt felügyeleti jogosítványok tekintetében nem tudnak megegyezni, erről a gyámhatóság dönt.

Beiratkozáskor be kell mutatni a gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolványt (születési anyakönyvi kivonat, vagy személyi igazolvány, vagy útlevél), illetve az iskola a gyermek lakcímkártyája alapján ellenőrzi a tanuló lakóhelyét, tartózkodási helyét. Szükség lesz még a gyermek TAJ-kártyájára is.

A beiratkozás gördülékenyebbé tétele érdekében 2023. április 5-án (szerdán) megnyílt a beiratkozás szülői felület (BÁI), amellyel a szülőknek/törvényes képviselőknek lehetőséget nyújtanak arra, hogy előzetesen beküldjék gyermekeik adatait az adott általános iskolába (https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap).

http://celliskola.hu/wp-content/uploads/2023/04/BAI_Szuloi-tajekoztato_2023_v1.pdf

Illetve a dokumentumok kitölthetők előre, így is gyorsítva a beiratkozást. A szükséges dokumentumok letölthetők az iskola honlapjáról is (http://celliskola.hu/teszt-2/letoltesek/), vagy átvehetők az iskola portáján.

Gyermekét személyesen kell beíratni intézményünkbe. Ehhez kérjük foglaljon előzetesen időpontot 2023. április 19-ig 15 óráig:

A beiratkozásra Celldömölkön az Árpád utca 34. alatt, Alsóságon a Sági utca 167. alatt

  • április 20-án, csütörtökön 8 és 17 óra között,
  • április 21-én, pénteken 8 és 15 óra között

kerül sor.

A sorban állás elkerüléséért kérjük a foglalt időpontok betartását! Aki nem foglalt időpontot előre, annak előfordulhat, hogy várakoznia kell! 

Tisztelettel:

Viola István

intézményvezető

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial