Skip to content

CseppetSem!

„CseppetSem!” - SÜTŐOLAJ BEGYŰJTÉSI PROGRAM

Iskolánk, mint ÖKOiskola, csatlakozott a Biotrans Kft. által szervezett lakossági használt sütőolaj begyűjtési programhoz, a „CseppetSem!” akcióhoz.

A „CseppetSem!” rendszer célja, hogy minél több könnyen elérhető helyen legyen használt sütőolaj gyűjtőpont, hogy a lakosságnak minél kisebb erőfeszítésébe teljen az, hogy környezetbarát módon helyezze el ezt a hulladékot.

A „CseppetSem!” program a társadalmi felelősségvállalással a környezetvédelem mellett további előnyt is jelent iskolánk számára: a hasznosítást szervező Biotrans Kft. vállalja, hogy évente egy alkalommal a gyűjtőponton összegyűlt minden hasznos kg után 25 Ft visszatérítést fizet az „Iskolánkért Egyesület” -nek, mely arra a célra jött létre, hogy iskolánk diákjainak programjait támogassa.

A rendszer további előnye, hogy a használt sütőolajat és sütőzsiradékot – több más rendszerrel ellentétben – nem önteni kell a gyűjtőedénybe, hanem az eredeti olajos-, vagy PET-palackban, vagy befőttesüvegben kell behelyezni. (Nem jelent problémát, ha az üveg összetörik, mert a tartalma a gyűjtőből akkor is kinyerhető.)

A cseppmentes leadási rendszer miatt kevésbé kell tartani attól, hogy az anyag beszennyezi a gyűjtő környezetét, kiömlésveszély gyakorlatilag nincs. Mindemellett a rendszer előnye, hogy a hulladékot a gyűjtő cseréjével szállítjuk el az egyszerű ürítés helyett: a gyűjtőpontra minden alkalommal tisztított és fertőtlenített, új gyűjtő kerül.

Az iskolai gyűjtőt a Széchenyi utca 15. alatti bejáratnál helyeztük el, a nagykapu munkanapokon 7-19 óra között nyitva van, így könnyen megközelíthető.

Kérjük a diákokat, szülőket, hogy minél több használt olajat gyűjtsünk, ezzel óvjuk környezetünket, a befolyt összeggel pedig támogassuk az iskolát!