Skip to content

Iskolapszichológia

Sokféleképpen szokták megfogalmazni, mit is csinál egy pszichológus, ki is ő valójában? Agyturkász? Aki belelát a másik fejébe, akár egy köszönés által is? Egyik sem!

Kikkel foglalkozik? Erről is sok mindent mondanak, főleg olyanok, akik sosem voltak még!

De hogy valójában mit csinál, kikkel foglalkozik, mi történik akkor, ha elmegy hozzá az ember? Az a következő sorokból ki fog derülni.

Ki az iskolapszichológus a CVÁI-ban?

Gergácz Orsolya vagyok, 2013 őszétől dolgozom az iskolában. Tanulmányaimat az Eötvös Loránd Tudományegyetem pszichológia szakán végeztem. Azóta is folyamatosan keresem azokat a lehetőségeket, amelyekben a megszerzett tudást tovább fejleszthetem. Így lettem meseteraputa, családpedagógiai mediator és emiatt végzem jelenleg is a pedagógiai szakpszichológus képzésem.

Kikkel foglalkozik?

Bárkivel, akinek problémája van egy adott életszakaszában. Itt az iskolában a segítségét a gyermekekkel kapcsolatban kérheti maga a gyermek, a szülő vagy a pedagógus is.

Milyen helyzetekben tud segíteni?

Mindenki életében eljöhet egy olyan pont, amikor azt érzi már mindent megpróbált, hogy nem segít senki és semmi sem. De ott az következő lépés, amit jó lenne megtenni, de mégsem tudja. Ilyenkor segítséget kérni nem gyengeség, hanem éppen azt az erőt mutatja, hogy a problémát meg szeretné oldani. Ekkor egy külső szemlélő sokat segíthet.

Hol található?

Az iskola főépületének I. emeletén (jobbra) a folyosó végén, a 64-es teremben.

Információk szülőknek

Információk gyermekeknek

Beleegyező nyilatkozat