Skip to content

Tücsök Bábcsoport

Bábosaink eredményes tanévet zárnak. Szeptemberben a KMKK Egész nap bábszínház c. rendezvényén léptek színpadra, novemberben  a Tücsök Bábcsoport  40 éves jubileumi gálaestjén, decemberben az adventi műsorban szerepeltek. Áprilisban a Soltis  Lajos Színházban mutatták be legújabb darabjukat. A Megyei Előadóművészeti Bemutatón arany minősítést kaptak Lázár Ervin: A hazudós egér c. mesejátékából készült bábjáték bemutatásáért.

Október 26-án az Országos bábjátékos gálán fogják képviselni Vas vármegyét.

Az Alsósági Tavaszi Napokon is szórakoztatták a közönséget. A tanév utolsó heteiben is lesznek tájelőadásaik a Celldömölk környéki falvakban. A Mesefüzér c összeállítást fogják játszani.

A Tücsök Bábcsoportnak három tagozata van:

A kezdők az elsősök és a másodikosok

Az 1. osztályos bábosok hetenként egy alkalommal 15 percet gyakorolnak, és megismerik a bábmozgatás fortélyait.

Szalóki Fanni, Fekete Lőrinc, Farkas Krisztofer, Bandi Roland Attila, Szélesi Hunor, Duró Bernadett, Fidel Elisa-Josephin, Németh Luna, Kalányos Áron

A 2. osztályos bábosok szintén heti 15 perces képzést kapnak. Látható a fejlődés tavaly óta. A tanév végén,  a többiekhez  hasonlóan,ők is  műsorukkal  szórakoztatják a közönséget.

Szélesi Leila, Komondi Dóra, Kiss Seherezádé, Kovács Gergő

A középhaladók a  harmadikosok és a negyedikesek. Hetenként egy alkalommal 30 perces foglalkozáson vesznek részt. Közülük többen a haladók között folytathatják a  következő tanévben.

Velekey Luca Panna, Bartha Ferenc, Dénes Erik Milán, Nováky Emese, Virágh Csenge, Taliszter Hanna, Székely Liza, Nováky Ábel

A kezdők és a középhaladók félévkor és   tanév végén mutatják be előadásukat szüleiknek  és osztálytársaiknak a bábteremben.

A haladók járnak versenyekre, fesztiválokra, és tájolnak megye-szerte. Hetente kétszer 45 perces foglalkozáson vesznek részt.

Csirkovics Bálint, Csirkovics Gergő, Kelemen Fanni, Kelemen Lili, Csőre Zoé, Mogyoróssy Benett

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial