Skip to content

Pályaorientációs nap 7-8. évfolyam

Nehéz kérdés, nehéz döntés

A pályaválasztás minden általános iskolás életében az egyik legnehezebb feladat. Gyakran hallják a Mi leszel? kérdést, melyre nem mindenki tud könnyedén válaszolni.

A továbbtanuláshoz nyújtott segítséget az iskolánkban 2023. november 15-én megrendezett Pályaorientációs nap, melynek programját több foglalkozás is színesítette.

A 8. évfolyamosok az Ádám Jenő AMI  nagyelőadó termében kezdték a napot, ahol a Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium képviselői várták őket ízelítőt adva a középiskolás életből.

A 7.a osztály tanulóival iskolánk pszichológusa, Temesi Patrícia, a 7.b és a 7.c osztályosokkal a Celldömölki Család- és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai ténykedtek.  A téma: önismeret és pályaválasztás kapcsolata.

Ezt követően mindkét évfolyam a Vas Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztály, Munkaerőpiaci és Alapkezelő Osztály szakemberei által vezetett foglalkozásokon vettek részt osztályonként a saját tantermükben. A külső előadók munkáját az osztályfőnökök segítették.

A program utolsó helyszíne a Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Szakképző Iskolája volt, ahol a 7-8. évfolyamosok találkoztak az ottani szakoktatókkal, felsőbb éves diákokkal.

Az intézményben iskolánk tanulói interaktív csapatversenyen vettek részt. A feladatok megoldása közben megismerkedhettek a helyi szakképző iskola szakmáival, a tanműhelyekben zajló munkafolyamatokkal. A versenyben részt vevő minden csapat jutalomban részesült. Legjobban a 7.c osztály Cickányok nevű csapata teljesített. Az eredményhirdetést követően valamennyi jelenlévőt vendégül látott az intézmény.

Köszönjük minden közreműködőnek ezt a tartalmas, de szórakoztató délelőttöt, mely remélhetőleg segített néhány tanulónak a pályaválasztásban!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial