Skip to content

Alsósági tagiskola tanévkezdés

Kedves alsósági szülők és tanulók!

 

Viola István intézményvezető tegnap megjelent tájékoztatója a tagiskolára is érvényes, természetesen a helyi sajátosságokat figyelembe véve.

1.Tanévnyitó ünnepség csak az első osztályosok részére lesz az iskola udvarán, a zöld bejárat előtt 8 órakor. Kérem, hogy a gyerekeket maximum két hozzátartozó kísérje!

  1. A felsőbb éveseknek osztályfőnöki órák lesznek az első két órában (érkezés a szokott időben, azaz 7:30-ig). A diákoknak nem kell ünneplőben jönni! A szülők a járványhelyzetre való tekintettel Alsóságon sem jöhetnek be az iskolába. Kérem ezt a legkisebbek esetén is szíveskedjenek betartani!

Egyébként is kérek minden hozzátartozót, hogy ezentúl csak a bejárati ajtóig kísérje gyermekét!

  1. Tankönyvosztás az első napon lesz, ekkor kapják meg a diákok az órarendjüket is. Első napra tehát elég, ha egy jegyzetfüzetet és íróeszközt hoznak a tanulók, illetve egy táskát a tankönyveknek.
  2. A diákok számára a maszk viselése kötelező lesz a folyosókon, aulákban, közösségi terekben. Ezért kérek minden szülőt, hogy gondoskodjon arról, hogy gyermekénél legyen orrot és szájat eltakaró maszk, amelyben érkezik az iskolába! Csak maszkban lehet belépni az épületekbe! A maszk viselése nem lesz kötelező az osztálytermekben. A maszk viselése kötelező a tömegközlekedési eszközökön és az iskolabuszokon is!
  3. Valamint kérem, hogy minden tanuló tartson magánál kézfertőtlenítőt, annak ellenére, hogy mi is igyekszünk minél több helyre elhelyezni azt!
  4. A nevelési-oktatási intézményeket kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató tanuló látogathatja. Kérjük, az intézmények tájékoztassák a szülőket arról, hogy amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek, gondoskodjanak az orvosi vizsgálatról. A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.
  5. Amennyiben krónikus betegséggel élő gyermek az új koronavírus okozta járványügyi helyzet miatt speciális eljárást, védelmet igényel, erről a kezelőorvosnak kell döntenie, mely alapján a szükséges intézkedéseket a szülővel egyeztetjük.
  6. Amennyiben a tanuló sárga, illetve piros besorolású országból érkezik, vagy egyéb ok miatt házi karanténban tartózkodásra kötelezik, azt kérem, jelezzék az iskola felé! Ezen időszakban a tanuló az otthona elhagyása nélkül, a pedagógusokkal egyeztetett kapcsolattartási és számonkérési forma mellett részt vehet az oktatásban.
  7. Az iskolával való kapcsolattartásra kérem, hogy az elektronikus ügyintézést használják elsősorban (Kréta, e-mail).

Az egyéb szabályokat az osztályfőnökök fogják ismertetni a tanulókkal az első tanítási napon.

Együttműködésüket köszönöm. Sikeres új tanévet kívánok gyermeknek, szülőnek egyaránt.

 

Üdvözlettel:

Szabóné Kiss Ildikó

tagintézmény-vezető

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial