Skip to content

„Tiszán innen, Dunán túl” népdaléneklési verseny

Február 19-én iskolánk felső tagozatos tanulói közül tizenegyen Szombathelyre utaztunk a ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumába, ahol megrendezésre került a Tiszán innen, Dunán túl elnevezésű országos népdaléneklési verseny megyei fordulója. A megnyitón a köszöntők , a zsüritagok bemutatása és a verseny címadó dalának közös éneklése  után három különböző teremben zajlott a verseny. Külön hallgatták az 1.-4. osztályosok,  az 5.-6. osztályosok és a 7.-12. évfolyamos tanulók dalolásait az értékelők és a hozzátartozókból álló közönség tagjai. (A versenyzők  a regisztrációnál sorszámot húztak, így mi a két utóbbi terem között sietve cikáztunk.)

Tanulóink felszabadultan, szépen helytálltak a megmérettetésen, melyen a következő eredmények születtek:
Szóló éneklésben  Hanik Katica 5. a osztályos tanuló arany minősítést, Szakonyi Márkó 5.b osztályos tanuló ezüst minősítést, Pörneczi Zsófi 7.a osztályos tanuló szintén ezüst minősítést kapott.
Együtteseink közül a Nebáncsvirágok (Hanik Katica 5.a, Karácsonyi Zsóka  és Szakonyi Márkó 5. b osztályos tanulók) ezüst (A felkészülésben részt vett még Kapitány Titanilla 5. b osztályos tanuló is, aki sajnálatosan éppen a verseny idejére lebetegedett) , a Mákvirágok (Hanik Katica 5.a, Karácsonyi Zsóka, Szakonyi Márkó 5. b, Sándor Zsófi 6.a és Kisvári Veronika 6.b osztályos tanulók) szintén ezüst és a Dalos Pacsirták (Sándor Zsófi 6.a , Kisvári Veronika 6.b, Badics Zsófia 7.c, Győrvári Gréta 7.d, Csillag Kinga és Révfi Dalma 8.b osztályos tanulók) bronz fokozatot  kaptak. A verseny tapasztalata mellett  nagyon szép közösségi élménnyel gazdagodva térhettünk haza, ugyanis amíg a zsűri döntésére vártunk , a több mint 100 énekes és hozzátartozói közös dalolással töltötte el az idejét, s nem utolsó sorban az oda- és visszaút is meglehetősen jó hangulatú volt. Az eredményükhöz gratulálunk és további jó dalolást kívánunk mindannyiuknak!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial