Skip to content

Diáksport Nap 2023

Beszámoló

Iskolánkban 2023.09.29-én került megrendezésre az Európai Diáksport Nap.

Az idei tanévben is több helyszínen rendeztük meg a sportnapot, az alsósoknak az iskola sportudvarán, a felsősöknek a város sporttelepén.

Zenés bemelegítéssel kezdődött a sportnap, amit futás követett.

Majd az alsósoknak két helyszínen külön-külön felépített DO60 pályán folytatódott a nap. Külön mozogtak, játszottak az 1.-2. évfolyamosok és külön a 3.-4. évfolyamosok. Az egyik pályán főleg labdás feladatok, míg a másik pályán tollaslabda, frizbi, ugrókötél, ügyességi pálya, kooperációsernyő állt a tanulók rendelkezésére.

A felső évfolyamosok a szokásos labdarúgó mérkőzések, méta mellett kötélhúzásban, mocsárjárásban mérhették össze erejüket,

Actionbound programmal ügyességi és szellemi feladatokat oldhattak meg, illetve megismerkedhettek a vegyvédelemmel, az életmentéssel, a lézeres lövészettel, a mátrix futással, a gránát vetéssel és felépített akadálypályán bizonyíthatták rátermettségüket.

A Honvéd Ezüst Nyíl SE és a VulcanRun SE közreműködésével valósult meg a program. Külön köszönet Lendvai Gábornak, aki minden segítséget megadott, hogy egy felejthetetlen, mozgalmas, újdonságokkal teli napot biztosíthattunk a tanulóinknak.

24 osztály 470 tanulója mozgott, sportolt egyszerre, ahol a tanárok is aktívan szerepet vállaltak, ezzel is jó példát mutattak.

Az idei tanévben az időjárás is kegyes volt hozzánk és meleg, napos időben mozgathattuk meg diákjainkat.

Ilyen nagy létszámú gyereksereg mozgásánál külön sikerként lehet elkönyvelni, ha balesetmentesen zárhatjuk a napot.

Tanulóink minden évben nagyon várják ezt a napot. Lelkesen, önfeledten játszanak, versenyeznek kicsik és nagyok egyaránt.

Jó hangulatú, pörgős, élményekben gazdag programot zárhattunk, ahol mindenki megtalálhatta a neki tetsző sportot, mozgást.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial