Skip to content

Sikerek a természettudományos tárgyakban

Teleki Pál Kárpát – medencei Földrajz, - Földtan Verseny - megyei döntő

Iskolánk 8. évfolyamából két tanuló vett részt a Teleki Pál Földrajz, - Földtan Verseny megyei fordulóján. Mindketten kiválóan szerepeltek a megmérettetésen. Viola Fanni 8. b osztályos tanuló az 5. helyezést érte el, osztálytársa, Révfi Dalma (8.b) pedig a verseny győztese lett. Így Dalma jogot szerzett arra, hogy megyénket képviselje a verseny országos döntőjén.
Felkészítő: Kondics Erika

 

Teleki Pál Kárpát – medencei Földrajz, - Földtan Verseny - országos döntő

2019. május 10 – 13. között került sor a Teleki Pál Földrajz, - Földtan Verseny országos döntőjére. A versenynek hagyományosan az Eszterházy Károly Egyetem adott otthont. Az egri megmérettetésen harminc 8. osztályos és harminc 7. osztályos tanuló vett részt a megyék ill. Budapest képviseletében, de az indulók között voltak a határon túli magyar nyelvű iskolák diákjai is.

Az összevetés egy írásbeli fordulóval kezdődött, amit egy terepi gyakorlat követett. A versenyzők és a kísérők megismerkedtek Szarvaskő, Nagyvisnyó és Bélapátfalva földtani, geológiai és történelmi nevezetességeivel. A terepgyakorlaton látottakról a diákoknak tesztlapot kellett kitölteniük. A végső sorrendet pedig egy szóbeli vizsga alakította ki.

Iskolánk és megyénk képviseletében Révfi Dalma 8. b osztályos tanuló országos harmadik helyezést ért el. Jutalmul részt vehet a Kárpát – medencei Tehetségtáborban, amely idén Beregszászon, a II. Rákóczi Ferenc Főiskola szervezésében kerül megrendezésre.

Felkészítő: Kondics Erika

Herman Ottó Természetismereti Tesztverseny

Ebben a tanévben is a Budapesti Műszaki Egyetemen került megrendezésre a Herman Ottó Természetismereti Tesztverseny országos döntője, melyet két írásbeli forduló előzött meg. Iskolánk diákjai - a hagyományoknak megfelelően - kiválóan szerepeltek ezen a megmérettetésen.

A hatodik évfolyamon Joó Luca és Vas Dániel 6. b osztályos tanulók országos második helyezést értek el,

míg Káldi Zsombor 6. a osztályos tanuló a nyolcadik helyen végzett. Az ötödik évfolyamon  Hérincs Panna 5. a osztályos tanuló  a verseny ötödik helyezettje lett. Felkészítők: Kondics Erika és Kazári Józsefné

Elsősegély – országos csapatverseny

Iskolánk 5 – 6. évfolyamos elsősegélynyújtó csapata kiválóan szerepelt a „vöröskeresztes” csapatversenyen. Az elméleti és gyakorlati fordulókból álló megmérettetésen a Kuthi Marinka (6.d), Gorzás Rebeka (6.c), Sándorfi Csongor (5.b) összetételű trió  országos  tizedik helyezést ért el. A csapat tagjai itt mondanak köszönetet a celldömölki mentőállomás dolgozóinak, a mentőállomás vezetőjének, Homlok Istvánnak a felkészülés és a verseny során nyújtott segítségükért! Felkészítő: Kondics Erika