Skip to content

Pályaorientációs nap

Iskolánkban 2022.10.21-én került megrendezésre a Pályaorientációs nap, melynek keretében tanulóink különböző szakmákkal ismerkedhettek meg. A Celldömölki Népjóléti Szolgálat, a Vas Megyei Kormányhivatal, Cordier Bálint, Szarkali Dezső, az iskolapszichológus közreműködésével. 7-8. osztályosok pályaválasztással kapcsolatos információkat, iránymutatásokat kaptak szakemberektől.

A foglalkozások interaktívak voltak, tanulóink nem csak hallgatták, hanem ki is próbálhattak egy-egy foglalkozást. Az alsós gyerekek varrtak, kiflit, palacsintát sütöttek… Tanáraink, a tanító nénik jó példát mutatva szorgoskodtak a konyhában is.

A sikeres pályaválasztáshoz szükséges egy pozitív énkép, önmagunk egészséges szeretete és

elfogadása. Mielőtt kitalálják a tanulók, merre szeretnénk továbbtanulni, nagyon fontos, hogy

tisztában legyenek erősségeikkel, illetve azzal, hogy miben kellene még fejlődniük.

Az iskolapszichológussal az osztály egy nagy kartonra rajzolt egy nagy fát annyi ággal ahány csoporttag van. A falevelekre mindenki írt magáról 2-3 pozitív tulajdonságot, erősséget, amit szeretnek magukban. Az ágak végére mindenki felírta a nevét, az ágaikra felrakták az általuk készített falevelet. Ezzel a tevékenységgel egyfajta pozitív szemlélet, pozitív megközelítés kialakítása a cél, önmagunk és mások megismerése, egymás pozitív megítélése.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial