Skip to content

2016-2017 tanév eseményei

MÁRIA_tenyerén_pályázati_felhívás-1

szegély

Layout 1

szegély

2017. június 8-án 17 órai kezdettel
szülői értekezletet tartunk a leendő elsősök szülei részére.
Helyszín: József Attila utcai épület
Minden szülőt szeretettel várunk:
Tanító nénik

szegély

Szeretettel ajánljuk a Vulkán Gyógy- és Élményfürdő táborait a gyermekek számára!

NyariTabor_Plakat (1)-2

szegély

2017. június 2-án került megrendezésre Budapesten a LÜK verseny országos döntője. Ezen a tanulók matematika, magyar és logikai feladatok megoldásában mérhették össze tudásukat. Iskolánkbók 2 tanuló jutott be a rangos eseményre.
Vass Dániel 4.b osztályos tanuló, felkészítője Szalókyné Pőcze Nóra, 6. helyezett lett.
Hérincs Panna 3.a osztályos tanuló, felkészítői Vécsei Istvánné és Dr. Dienesné Mesterházy Márta, 14. helyezett lett.
vassdani

szegély2017. május 28 – án került sor a Herman Ottó Természetismereti Tesztverseny országos döntőjére. A megmérettetés helyszíne a Budapesti Műszaki Egyetem Szent Gellért téri épülete volt. A versenyen intézményünket négy tanuló képviselte. Mindannyian kiválóan szerepeltek, mind az ötödik, mind pedig a hatodik évfolyamon ők szerezték meg az első helyezést.

Az ötödik évfolyamon Németh Eszter 5.a osztályos tanuló országos első helyezést ért el. Tarczi Vivien Anna 5.a osztályos tanuló pedig második lett. A hatodik évfolyamosok között Révfi Dalma 6.b osztályos tanuló lett a „bajnok”, Pup Sára 6.b osztályos tanuló a kiemelkedő 5. helyezést szerezte meg.
A tanulók felkészítője Kondics Erika tanárnő volt.

20170528_120209

szegély

ORSZÁGOS KULTURÁLIS FESZTIVÁL

2017. május 27-én, szombaton 16. alkalommal került megrendezésre a Mozgássérültek Vas Megyei Egyesülete Celldömölki Helyi Csoportja által rendezett Országos Kulturális Fesztivál. A rendezvény sikerességének köszönhetően egyre népszerűbb, így az idén a résztvevők már 48 műsorszámmal szerepeltek: ének, tánc, vers, próza, színdarab, kerekesszékes tánc, ugrókötelezés produkciókban egyéni és csoportos bemutatkozás formájában.
A Celldömölki Városi Általános Iskola kézpantomim csoportja a Honfoglalás musical Kell még egy szó című dalát kézjelekkel mutatta be. Műsorunk nagy sikert aratott, eredményül pedig KÜLÖNDÍJAT kaptunk. A csoport tagjai közül a versenyen részt vett tanulók:
Szűcs Hanna 3.a
Barti László 4.b
Nagy Zalán 4.c
Káldos Péter 4.d
Lukács Rebeka 4.d
Pápai Anna 4.d
Benkő Mátyás 5.a
Horváth Ákos 5.a
Budai Petra 5.d
Döbröntei Máté 5.d
Erdélyi Cecília 5.d
A csapatot felkészítették: Lampért Gyöngyi és Enyinginé Géczy Zsuzsa gyógypedagógusok.

Országos Kultúrális Fesztivál- kézpantomimoklevél, ajándék

szegély

Eötvös Loránd Megyei Fizikaverseny

Az idei év során 26. alkalommal került megrendezésre iskolánkban az Eötvös Loránd Megyei Fizikaverseny a 7. és 8. évfolyamosok számára.

Eötvös Loránd 1891-ben, az akkor elkészült Eötvös-ingával méréseket végzett a Ság hegyen, hogy műszere használhatóságát ellenőrizze. A hegynek akkor még – bányászattal nem torzított – alakja lehetővé tette, hogy a mérési eredményeket összehasonlítsák az elméleti úton kapott értékekkel.

Május 19-én pénteken 13:00 órakor Rozmán László tankerületi igazgató úr megnyitójával kezdetét vette a verseny. A tanulóknak egy feladatlapot kellett megoldaniuk, illetve egy élőben bemutatott fizikai jelenségre kellett magyarázatot adniuk. A feladatokat Bohus Mihály igazgató úr, budapesti fizikatanár állította össze ebben az évben is, aki személyes jelenlétével emelte a verseny fényét. Idén is vendégeink voltak Pályi András és Ujfalusy Antal Gábor geofizikus urak. Az eredményhirdetés során a díjakat Bohus Mihály és Rozmán László adták át.

Eredmények

  1. évfolyam
Helyezés Név Felkészítő tanár Iskola
1. Elek Péter Kovács Károly Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola
2. Biczó Anna Kocsis Balázsné Körmendi Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola
3. Varga-Kaizler Bulcsu Ágoston Mária Szombathelyi Paragvári utcai Általános Iskola
  1. évfolyam
Helyezés Név Felkészítő tanár Iskola
1. Jákói Sándor Macsotay Gézáné Ostffyasszonyfai Petőfi Sándor Általános Iskola
2. Kisvári Benedek Pálné Horváth Katalin Celldömölki Városi Általános Iskola
3. Hajmási Dóra Pálné Horváth Katalin Celldömölki Városi Általános Iskola
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
szegély

Őseink útján

A Celldömölki Városi Általános Iskola 7.a és 7.c osztályos tanulói és pedagógusai 2017. május 10-13. között a Határtalanul pályázat (HAT-16-01-0068) keretén belül Kárpátaljára látogattak. A korábbi év tapasztalatai alapján a tanulók izgatottan várták az utazást.

A buszon töltött időben megismerkedhettek a gyerekek az új útlevélükkel, majd ezután az első kaland a határátlépés volt. A gyors és szerencsés átkelés után Ungvár felé vezetett az utunk. Ott városnézés közben megtekintettük az ortodox templomot, a zsinagógát, megkoszorúztuk Petőfi szobrát, átkeltünk a hídon az Ung folyó felett, pihenőt tartottunk a várnál, majd a délutánt a skanzenben töltöttük. Itt a már kialakult csoportokban különböző érdekes feladatokat oldottunk meg. A program végeztével Beregszászra utaztunk, ahol elfoglaltuk szálláshelyünket. Az ízletes vacsora után következtek a napi feladatok és az útinapló megírása. Majd a takarodóig felidéztük a nap eseményeit, sokat beszélgettünk, nevettünk, így jól éreztük magunkat. A második napon a sárosoroszi testvériskolánkba látogattunk, ahol ismerősként nagy barátsággal fogadtak bennünket. Kis műsoruk után átadtuk az ajándékainkat, majd változatos közös programok következtek: barátkozás, óralátogatások, közös játékok és ebédelés. A gyerekek új barátokra leltek a nap során. Búcsúzóul egy magyar népdalcsokor eléneklésével köszöntük meg a szíves vendéglátást. További utunk Tiszaújlakra vezetett, ahol megemlékeztünk II. Rákóczi Ferenc emlékművénél. A Nagyberegi Református Líceumban művészi kerékpár bemutatón vettünk részt, ahol megcsodáltuk a bravúros mutatványokat. A szállás felé menet jutalmul egy játszótéren kapcsolódhattunk ki. A következő napon először a Munkácsi várat tekintettük meg, ahová örömünkre elkísértek bennünket a sárosoroszi barátaink is. Innét Szolyvára a malenkij robot emlékére kialakított parkba mentünk, ahol idegenvezetőnk megható előadását és énekét hallgattuk meg. Majd a rossz idő ellenére a Vereckei hágó következett. Itt felidéztük a Honfoglalás kori eseményeket, koszorúztunk és elénekeltük a Himnuszt. A gazdag nap végén a hazaszeretetről hallgathattunk előadást, majd folytattuk az útinapló készítését. Az utolsó napon Beregszász városával ismerkedtünk meg. Csoportonként térkép segítségével kerestük meg a nevezetességeket, és oldottunk meg feladatokat. Később a helyi főiskolát ismertük meg, és itt számoltak be csoportjaink a munkájukról. Ezután fájó szívvel, de sok élménnyel indultunk a határ felé, majd a hazavezető út során megosztottuk egymással kedves emlékeinket és élményeinket. Felejthetetlen négy napot töltöttünk az ott élő magyarok között.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
szegély

2017. május 8-án rendeztük a 8. osztályosok kistérségi matematika versenyét. E hagyományos versenynek új szervezője és támogatója lett, a Celldömölki Városi Általános Iskola volt matematika tanára dr Pörneczi Károlyné.
Az idei versenyen 5 iskola 10 ügyes diákja mérte össze tudását. A 60 perces verseny után az eredmény hirdetésre és jutalmak átadására került sor.
A versenyt a szervezők a következő években is szeretnék megrendezni, reményeik szerint növekvő részvétellel.

Eredmények:
1. Jákói Sándor 42 pont          Ostffyasszonyfai Petőfi Sándor Általános Iskola
2. Nagy Krisztián 32 pont        Celldömölki Városi Általános Iskola
3. Farkas Kata 31 pont             Szent Benedek Katolikus Általános Iskola
Különdíj:
Riczinger András   30 pont    Kemenesmagasi Általános Iskola
A többi versenyző emléklapot kapott.
Szemeti Alexandra                Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium
Csilléri Patrik                         Kemenesmagasi Általános Iskola
Pirka Dominik                        Kemenesmagasi Általános Iskola
Hajmási Dóra                        Celldömölki Városi Általános Iskola
Veszprémi Péter                    Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium
Hajba Sára                            Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium

1
szegély

2017. május 2-án tanulóink Jánosházán Kistérségi Népdaléneklő Versenyen vettek részt, ahol a következő minősítéseket érték el:
Arany minősítés: Pörneczi Zsófi
Ezüst minősítés: Csillag Kinga és Révfi Dalma páros; Horváth Fanni; Ferencz Réka
Bronz minősítés: Horváth Jázmin; Sághegyi FanniHorváth Lilla és Szép Daniella páros; Somlai Lili és Rudi Krisztina páros; Imreh Réka és Gyurák Rozina páros; Eredics Dóra
Felkészítő tanáruk: Hegedűs Erzsébet
DSC05937

szegély

CVÁI infoverseny-1

szegély

Katasztrófavédelmi versenyben résztvevő tanulók elméletben és gyakorlatban adtak számot az elsajátított ismereteikről.
- 2017. április 6-án Répcelakon a következő eredményt érték el:
3.helyezett csapat: Szélesi Sára, Pup Sára, Nagy Zoárd, Horváth László 6.b osztályos tanulók
6.helyezett csapat: Kertész Nikoletta, Kertész Viktória, Ferenczi Franciska, László Hajnalka 8.d osztályos tanulók
20170406_102401
- A 3. helyezett csapat tovább jutott a Kőszegen április 12-én megrendezett megyei versenyre,  ahol 9. helyezést értek el. A csapat tagjai: Szélesi Sára, Pup Sára, Nagy Zoárd, Horváth László

20170406_104507

szegély

Iskolánk tanulói évek óta sikeresen szerepelnek a három fordulós, országos , egyéni Arany János anyanyelvi tesztversenyen. Idén 20 tanuló vett részt az iskolai fordulón. Az országos döntőre 5-en jutottak tovább. 2017. március 26-án rendezték a döntőt több mint 500 diák részvételével Budapesten. A versenyfeladatok megírása után a helyszínen értékelték a feladatlapokat.

Tanulóink a következő eredményeket érték el:

Országos 2. helyezés: Gulyás Boglárka 4.b     -     Felkészítője: Szalókyné Pőcze Nóra

Országos 7. helyezés: Révfi Dalma 6.b             -     Felkészítője: Hartmanné Fekete Ildikó

Országos 8. helyezés:  Kulman Gergő 7.d        -     Felkészítője: Berzsenyi Lilla

Országos 11. helyezés: Tóth Kíra 6.b                -     Felkészítője: Hartmanné Fekete Ildikó

Országos 12. helyezés: Viola Fanni 6.b            -      Felkészítője: Hartmanné Fekete Ildikó

image3

20170406_131739

image1

szegély
2017nyílt-órákhonlapra-1
szegély

FELHÍVÁS

a Celldömölki Városi Általános Iskola első évfolyamára történő beíratásra

Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2017/2018. tanévre történő általános iskolai beíratásokra az alábbi időpontokban kerül sor:

2017. április 20. (csütörtök) 730 órától 1900 óráig

2017. április 21. (péntek) 730 órától 1800 óráig

   Helyszín: Celldömölk, Árpád utca 34.

Tanköteles gyermekét a szülő köteles a lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerinti illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára beíratni.

Beíratáskor az alábbi dokumentumokra lesz szükség:

- a gyermek törvényes képviselőjének személyazonosító igazolványa,

- a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított, lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya),

- az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolás (óvodai szakvélemény),

- gyermek taj-kártyája,

- gyermek születési anyakönyvi kivonata,

- kedvezményre jogosító dokumentumok (ha van: tartós betegséget igazoló dokumentum, sajátos nevelési igényt igazoló szakvélemény, igazolás a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményről, igazolás a három, vagy több gyermek után folyósított családi pótlékról),

- Nemzeti Egységes Kártyarendszer Adatlap (az okmányirodán készítik a diákigazolvány kiállításához, szükséges a gyermek megjelenése is az okmányirodában),

- nem magyar állampolgár esetén regisztrációs igazolás vagy állandó tartózkodási kártya,

- nyilatkozat az életvitelszerű tartózkodási helyről,

- nyilatkozat a szülői felügyeleti jog gyakorlásáról

                       - felügyeleti jog egyedüli gyakorlása esetén a nyilatkozat mellé a szülők gyámhivatalban felvett nyilatkozata a szülői jog gyakorlásáról, vagy a Gyámhivatal határozata,  vagy a bírósági ítélet vagy a halotti anyakönyvi kivonat,

                       - gyámok esetén a nyilatkozat mellé a gyámhivatal döntése a törvényes képviselet ellátásáról,

- nyilatkozat az etika, illetve a hit- és erkölcstan tantárgy választásáról,

- nyilatkozat napközis ellátásról, illetve étkezési igényről,

- nyilatkozat az utazási költség vállalásáról a beiskolázási körzetünkön kívülről érkezőknél.

A nyilatkozatok letölthetők az iskola honlapjáról: www.celliskola.hu/beiskolazas, vagy beiratkozáskor a helyszínen is kitölthetők.

A felvételről első fokon az iskola igazgatója dönt, döntéséről 2017. április 28-ig írásban értesíti az érintett szülőket. Elutasítás esetén a fenntartó (Sárvári Tankerületi Központ, 9600 Sárvár, Dózsa György utca 14.) hivatott a felülbírálati kérelmet elbírálni.

A Celldömölki Városi Általános Iskola körzetébe tartozó települések, utcák és terek nevét az alábbiakban közöljük:

Celldömölk Városi Általános Iskola (9500 Celldömölk, Árpád u. 34.)

Beiskolázási körzete: Celldömölk (a város teljes közigazgatási területe, kivéve az Alsósági Tagiskola körzetébe tartozó utcák által meghatározott terület), Kemeneskápolna, Kemenesmihályfa, Kemenessömjén, Kemenesszentmárton, Köcsk, Mersevát, Mesteri, Nagysimonyi, Nemeskocs, Tokorcs.

Celldömölki Városi Általános Iskola Alsósági Tagiskolája (9500 Celldömölk, Sági u. 167.)

Beiskolázási körzete: Celldömölk: Bajcsy-Zs. utca, Barátság utca, Béke utca, Bem utca, Bokod utca, Dobó K. utca, Eötvös utca, Fazekas M. utca, Hegyalja utca, Hegyi utca, Heiner utca, Izsákfa utca, Jókai M. utca, Kankalin utca, Kertalja utca, Kódó utca, Kökörcsin utca, Kőtörő utca, Kráter utca, Kresznerics utca, Liszt F. utca, Martinovics utca, Marx utca, Mátyás király utca, Móricz Zs. utca, Puskin utca, Ság hegy utca, Sági utca 101-től végig 100-tól végig, Sikló utca, Somogyi B. utca, Táncsics M. utca, Újvilág utca, Uzsabánya utca, Vak B. utca.

Celldömölki Városi Általános Iskola Kenyeri Tagiskolája (1-4. évfolyam) (9514 Kenyeri, Ady E. u. 61.)

Beiskolázási körzete: Kenyeri, Pápoc.

Körzethatárok

Közlemény a 2017-18-as tanévre szóló általános iskolai beiratkozásról - Celldömölki Járás

szegély
Nyereményjáték-1
szegély

Országos 6. helyezés

Es weihnachtet schon elnevezéssel hirdetett német levelezős csapatversenyt a Hebe Kft. karácsony előtt. A felhívásra iskolánkból három csapat jelentkezett. A diákoknak a németül beszélő országok karácsonyi előkészületeivel, ünnepeivel, hagyományaival kapcsolatos feladatsort kellett megoldaniuk, majd különböző projektmunkákat készíteniük. Mindhárom csapat szereplése jól sikerült.

A nyolcadik osztályos tanulók országos 6. helyezést értek el.

A csapat tagjai: Jakab Flóra Panna 8.c

                         Molnár Vivien 8.b

                         Nagy Cintia 8.b

A diákok felkészítő tanára Berzsenyi Lilla volt.

20170321_114040

szegély

Teljes siker Gergővel…

A Hebe Kft. Hétköznapi Hősök elnevezésű országos levelezőversenyének díjkiosztójára 2017. március 10-én került sor Gödöllőn. A 2. helyezést elért lányok (Bertalan Boglárka, Józsa Regina Sára és Kókai Friderika), valamint a 3. helyezett fiúk (Hajdu Szabolcs és Mesterházy Péter) felkészítőjükkel, Gulyásné Vass Veronika tanárnővel óriási várakozással utaztak a helyszínre, hiszen a korcsoportok első három helyezettjei összemérhették tudásukat az egyéb extra nyereményekért, a fődíjért.

A diákoknak – ezúttal már nem csapatban, hanem egyénileg – egy írásbeli feladatlapon, valamint villámkérdések során kellett bebizonyítaniuk, hogy remekül megismerték Böszörményi Gyula Gergő és az álomfogók című regényét. Ezen kívül egy előzetes feladattal, könyvajánlóval is készültek.

Az írásbeli és a szóbeli eredmények alapján hirdettek győztest, és osztottak ki különdíjakat a gyerekek között. A celldömölki tanulók nagyszerűen szerepeltek. Hajdu Szabolcs megnyerte a fődíjat, egy E-book olvasót, Mesterházy Péter pedig különdíjas lett.

Az eredményhirdetésen mindkét csapat büszkén vehette át több hónapos munkájuk elismeréseként a megérdemelt ajándékokat.

Teljesítményükhöz szívből gratulálunk!

Köszönetünket fejezzük ki a gyerekek szüleinek, nagyszüleinek a verseny során és az utazásban nyújtott támogatásukért, segítségükért!

olvasóverseny1

szegély
Hit- és erkölcstan oktatás 2017-2018.
Iskolánkban a következő tanévben is vállalnak az egyházak hit- és erkölcstan oktatást.
Kérdéseikkel az egyházak képviselőihez fordulhatnak. Az egyházak, képviselőik és azok elérhetősége az alábbi listában található:
Hit- és erkölcstan oktatás
szegély

2017. március 14-én leány kézi csapatunk Ikerváron játszott Ikervár, Felsőcsatár és a Szent Benedek iskola csapataival. Óriási véghajrával kiérdemelték a továbbjutást és ezüst éremmel tértek haza.
A csapat tagjai: Barabás Hanna, Berki Aliz, Buzás Jázmin, Buzás Vivien, Czigler Dorka, Csillag Kinga, Horváth Vivien, Lecsek Luca, Németh Dorka, Németh Eszter, Pörneczi Fanni, Pup Sára, Szabó Kíra, Szabó Liliána, Szélesi Sára 
Felkészítő tanáruk: Geiger Csilla
Gratulálunk mindenkinek. Folytatás 2017. március 29-én.

kezi_23

szegély

KIRÁNDULÁS AUSZTRIÁBA

Időpont: 2017. május 11. csütörtök

Úti cél: Graz

Résztvevők: 5-6-7-8. osztályos tanulók (47 fő) az alábbi elosztásban:

- az alsósági tagiskolából 10 fő

- a központi iskolából 37 fő

- 3 fő kísérőtanár

 

Részvételi feltételek: - legalább 4-es félévi magatartásjegy

                                    - érvényes személyi ig. vagy útlevél                            

Program:

  • Középkori fegyvertár
  • Séta a belvárosban
  • Utazás a várhegyre kabinos felvonóval
  • Vásárlási lehetőség

Költségek:

  • 4000 Ft (útiköltség + biztosítás)
  • 5 € (belépődíj)

Részvétel jelentkezési sorrendben

Szükséges adatok: születési dátum, egyik szülő telefonszáma

Jelentkezés: március 31-ig 1000 Ft befizetésével

A maradék összeg befizetése: április 28-ig Kovács Ernő tanár bácsinál.

Indulás: alsósági iskola elől 7.35

A központi iskola elől 7.45

Hazaérkezés: kb. 20.00 óra

szegély

Két csapat – két dobogós helyezés

Hétköznapi Hősök elnevezéssel hirdetett háromfordulós levelezős olvasóversenyt a Hebe Kft. a tanév elején. A felhívásra iskolánkból két csapat jelentkezett. A diákoknak Böszörményi Gyula Gergő és az álomfogók című regényét kellett feldolgozniuk. Sok-sok izgalmas, érdekes, kreatív feladat kapcsolódott a műhöz. A gyerekek lelkesen, lelkiismeretesen dolgoztak, amelynek meg is lett az eredménye. Mindkét csapat mindhárom feladatlapot hibátlanul oldotta meg, a kreatív olvasónapló elkészítése is remekül sikerült a gyerekeknek. Az 5. a osztályos lányok: Bertalan Boglárka, Józsa Regina Sára és Kókai Friderika országos 2. helyezést értek el, míg az 5. c osztályos fiúk: Hajdu Szabolcs és Mesterházy Péter a 3. helyen végeztek. A diákok felkészítő tanára Gulyásné Vass Veronika.

A gyerekek lehetőséget kaptak arra, hogy március 10-én, Gödöllőn részt vegyenek egy szóbeli megmérettetésen, ahol a versenyben elért sorrend már nem változik. Érdekes feladatokat oldhatnak meg különdíjakért, további ajándékokért.

image2

szegély

A híres költőnő, Gazdag Erzsi nevével fémjelzett szavalóversenyt 2002-ben mai iskolánk egyik jogelőd- intézményében a Gayer Gyula Általános Iskolában szerveztük meg először óvodás gyermekek részére. A korábbi évek hagyományait folytatva az idén 15. alkalommal meghirdetett rendezvényünkre a környék óvodáiból érkeztek szavalók. 22 leendő kisiskolás állt felkészülten a zsűri elé egy-egy Gazdag Erzsi verssel, aki 105 éve (1912. november 14-én Budapesten) született és 30 évvel ezelőtt (Szombathelyen, 1987. február 9-én) halt meg.

 Helyezettek:
I. helyezettek: Nagy Botond, Perlaki Márk, Orsós Patrícia
II. helyezettek: Csuka Dorka, Varga Kitti
III. helyezettek: Kiss Luca, Pápai-Vikmon Zsófia
Különdíj: Kerék Bálint Martin

kep2

(A képre kattintva megtekinthetik a szavalóversenyen készült további képeket!)

szegély

Suliváró4

szegély

E-NAPLÓ-1

szegély

suliváró3

szegély

tájékoztató hit-erkölcstan-1

szegély

cvái 1 %

szegély

enapló szülők-1

szegély

Kimittud2-1

Kimittud1-1

szegély

Suliváró2

szegély

2017.01.09-én került megrendezésre a Játékos sportverseny körzeti döntője,ahol az V. helyet sikerült megszerezni. Nagyon izgalmas, szoros verseny volt, ahol szombathelyi általános iskolákkal mérhettük össze tudásunkat.
A csapat tagjai: Bertalan Júlia, Csiszlér Marcell, Csizmazia Kata, Csók Adrián Tamás, Gorzás Rebeka Lili, Horváth Patrícia, Majtényi Panna, Pup Rozi, Sándor Bence, Sebestyén Zénó, Szabó Nóra, Tóth Bendegúz István, Tűzes Nóra, Vajda Flóra, Varga Balázs, Vass Dániel, Végh Ármin, Zámbó Kornél Csaba

diákolimpia

szegély

A " Vasvirágok" csapata a Feltárul az Értéktár c. vetélkedő döntőjén a szombathelyi Megyeházán.A színvonalas versenyen 5. helyezést értek el a lányok! Gratulálunk!
Csapattagok:Ferencz Réka, Horváth Anna, Szabó Kíra, Varga Petra 7.a osztályos tanulók
Felkészítő tanár: Kazári Józsefné

vasiertektar

szegély

M

szegély

Karácsonyi Ünnepeket_2

szegély

15625735_578470172350501_269302470166580043_oAz Ádám Jenő népdaléneklési versenyen 2016. december 16-án  ezüst fokozatot nyert a Vadvirág együttes, melynek tagjai: Dobány Dina, Ferencz Réka, Horváth Anna, Horváth Fanni, Pál Kata, Pörneczi Fanni, Varga Petra, Vass Réka.

szegély

Paint verseny logo1

Az Ostffyasszonyfa Petőfi Sándor Általános Iskola által meghirdetett Paint rajzverseny döntőjében 2016. december 15-én Szabó Liliána 6.a és Sándorfy Csongor 3.b osztályos tanulók 3. helyezést értek el. Gratulálunk az eredményükhöz.

szegély

Iskolánkban 2016. december 14-én rendezett "Szép Magyar beszéd" versenyen a következő eredmények születtek:

5-6. évfolyam:kazincczi

I. helyezett: Kozma Petra 6.a
II. helyezett: Horváth Jázmin 5.a
III. helyezett: Mándli Gréta 5.b

Különdíjasok:
Horváth Ákos 5.a
Révfi Dalma 6.b
Szabó Márton 6.a

7-8. évfolyam
I. helyezett: Ferencz Réka 7.a
II. helyezett: Pál Kata 7.a
III. helyezett: Horváth Bianka 8.o. (Alsósági Tagiskola)

szegély

 Suliváró_felhívás

szegély

Mikulás-nap

December 7-én került sor az első Mikulás-napra, amit hagyományteremtés céllal szerveztünk. Nagyon jó hangulatú, vidám napot tudhatunk magunk mögött. A csapatok előre készültek, volt aki Mikulásnak, volt aki ördögnek öltözött. Nyolcféle feladatban mérkőztek meg a csapatok. Rögtön az első feladatban a gyerekek egyik legnagyobb kedvence, a szaloncukorgyűjtés volt, ahol nagyon lelkesen gyűjtötték a Mikulás sapkájába a csarnokban elhelyezett szaloncukrokat. Majd ajándékcsomagok szállítása következett. A harmadik feladat volt a legnehezebb, a neve is mutatja, ördögi ügyesség, ahol egyszerre kellett két kosárlabdát vezetniük a gyerekeknek. Majd pihenésképpen ajándékok továbbítása következett. Amit egy újabb ördögi feladat követett, ahol a Mikulás puttonyába kellett beletalálniuk a kisördögöknek. A rénszarvas navigálása következett, ahol a bekötött szemű rénszarvast kellett az erdőn keresztül irányítania a Mikulásnak. Újabb ajándék kézbesítése következett, de most szánon (szőnyegen) kellett eljuttatni az adott helyre. Utolsó feladatként újabb mókás feladat, a hópelyhek kergetése következett. A gyerekek és a pedagógusok is nagyon élvezték, és a végén mindenki kapott egy kis Mikulás-ajándékot.

DSCF8039

szegély

Iskolánk III.korcsoportos labdarúgó csapata két rangos tornán vett részt az elmúlt időszakban. Míg November végén az ausztriai Gnasban rendezett 12 csapatos nemzetközi tornán óriási küzdelemmel szereztük meg a harmadik helyet, addig a hagyományosan nagyon magas szintű, nívós Nádasdy Kupán értünk el ugyancsak dobogós, bronz helyezést.
A csapat tagjai: Borbács Ádám, Bárdossy Bence, Huszár Marcell, Imre Kevin, Rosta Bence,Tóth Milán, Kulman Marcell, Süle Patrik,Czinder Ákos, Lórántfy Barnabás, Szilvágyi Benedek.
Felkészítő: Kazári József
20161205_083348

WP_20161126_17_00_23_Pro_LI

WP_20161203_19_03_11_Pro

szegély

szavalóverseny

A Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium által a Berzsenyi '70 program keretében november 18-án megrendezett szavalóversenyen vettünk részt. Az 5-6. évfolyamos diákok között Kozma Petra (6.a) 3. helyezést ért el, míg a 7-8. osztályosoknál Vizi Boglárka (8.b) 2. helyezett lett.

szegély

Paint rajzverseny plakát-1

Suliváró

hatartalanul_honlapra

szegély

fogadóóra

szegély

Halloween Party a Vulkán Fürdőn
Október 30.   12:00-16:00

Szeretettel várja kedves vendégeit a Vulkán Fürdő egy hangulatos őszi Halloween partyra!
Programok: lovaskocsikázás, lovaglás, tökfaragó verseny, gesztenyesütés és egyéb kézműves foglalkozások gyermekeknek. Emellett lehetőség lesz kézműves termékeket vásárolni ( méz, levendula, szörp, sajt, mézeskalács, egyedi gyöngyékszerek), illetve a meleg teát, puncsot és forralt bort fogyasztani.

szegély

2016. október 15. munkanap az alábbiak szerint zajlik iskolánkban:

201

szegély

oktober

szegély szeptember2
szegély

ÉVKEZDÉSI INFORMÁCIÓK

Tankönyvekkel kapcsolatos információk

A tankönyvosztás időpontja: 2016.08.30. 9:00-12:00 és 14:00-17:00

A helyszíne: A gyermekek osztályterme (a tankönyvosztás napján minden bejáratnál lista található majd erről)

A 2016-17-es tanévben az első, a második, a harmadik és negyedik évfolyamosok térítésmentesen kapják a tankönyveiket.

5-8. évfolyamon azok a tanulók kapják ingyenesen a tankönyveket, akik a törvénynek megfelelően jogosultak a tankönyvtámogatásra.

2013. évi CCXXXII. törvény 4. § (2) bekezdése szerint azok a tanulók jogosultak normatív támogatásra (= ingyenes tankönyvellátásra), akiknél az alábbi feltételek közül az egyik teljesül:

A tanuló:

a) tartósan beteg,

b) a szakértői bizottság szakértői véleménye alapján mozgásszervi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos, több fogyatékosság együttes előfordulása esetén halmozottan fogyatékos, autizmus spektrum zavarral vagy egyéb pszichés fejlődési zavarral (súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási zavarral) küzd,

c) három vagy több kiskorú, vagy eltartott gyermeket nevelő családban él,

d) nagykorú és saját jogán iskoláztatási támogatásra jogosult, vagy

e) rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül.

A tankönyvtámogatásra való jogosultságot okiratokkal igazolni kell!

Kérjük a tankönyvosztás napján az osztályfőnököknek bemutatni az igazolást tartós beteg, illetve 3 vagy több kiskorú gyermekes család esetén.

Amennyiben a b-d-e pontoknál változás történt, az új határozatokat kérjük bemutatni!

FIZETŐS tanulók esetén:

Befizetési határidő: 2016. szeptember 15.

A fizetős diákok esetében a leszállított könyvek alapján számla készül, melyet a szülők az iskolától kapnak kézhez, egy egyszerűsített átadás/átvételi bizonylat kíséretében. A számla alsó, perforált részén találják a befizetéshez szükséges csekket. Kérjük, hogy a befizetést követően a feladóvevényt az osztályfőnököknek bemutatni szíveskedjenek és őrizzék meg!

Befizetés módjai:

  • készpénzzel, iskolakezdési utalvánnyal, illetve bankkártyával a kijelölt postahivatalokban, valamint készpénzzel és bankkártyával az összes postahivatalban fizethetnek.
  • iskolakezdési utalvány: A postahivatalokban elfogadott utalványok listáját a hu/rolunk/utalvanyok-elfogadasa elérhetőségen tekinthetik meg.
  • banki átutalás: a KELLO Alsónémedi és Vidéke Takarékszövetkezetnél vezetett 64400068-30107825-11100049 számú számlájára. Banki átutalás esetén a közleményben mindenkor szerepelnie kell a tanuló nevének és a 11 jegyű oktatási azonosítójának.

Az iskoláknak nem áll módjukban az idei tanévtől visszáruzni. Az adott tanévhez megrendelt tankönyvet a fizetős diákok esetében közvetlenül a szülő 2016. szeptember 15-ig küldheti vissza a KELLO részére. A költségek megfizetéséről a szülőnek/gondviselőnek kell gondoskodnia.

Visszaküldési cím: 2225 Üllő, Zöldmező u. 3.

szegély

ÉVNYITÓ 2016-1

szegély