Ez történik velünk

fogadóóra

TEREMBEOSZTÁS megtalálható itt: Fogadóóra terembeosztás

szegély

Digitálisan az iskolában

 

Idén első alkalommal rendezték meg országszerte 738 iskolában a Digitális Témahetet 2016. április 4-8. között. Ehhez csatlakoztunk a Celldömölki Városi Általános Iskolában is.

Iskolánkban évek óta odafigyelünk a gyermekek igényeire, és keressük a lehetőséget, hogy folyamatosan fejlődhessünk. Részt veszünk olyan kezdeményezésben, amely során a gyermekek még több tapasztalatot szerezhetnek a világról. Intézményünk ebben a tanévben új gépeket, digitális táblákat kapott pályázati forrásból. A mai gyerekek mindennapjainak része az internet és a digitális világ. A témahét során lehetőség nyílt a választott témákat digitális eszközökkel és módszerekkel feldolgozni.

Korosztályok szerint különböző témákkal találkoztak a gyerekek.

Az alsós évfolyamokon “Mitől fut a futóbab?” címmel ismerkedtek meg a növények fejlődésének fázisaival. A gyermekek a bab növekedésének különböző életfeltételeit vizsgálták (táptalaj, víz, fény, hőmérséklet, oxigén), illetve a bab viselkedését különböző élethelyzetekben (ferdeség, zene, fény iránya, támasztékkeresés). A cél az volt, hogy megállapítsák, melyek a legkedvezőbb feltételek a bab csíráztatásához.

Az 5. és 6. évfolyamosok vízzel kapcsolatos témákkal ismerkedtek meg közelebbről, többek között hazánk folyóival, tavaival, gyógyfürdőivel. Az órák folyamán felidézhették saját vizes élményeiket, felfedezhettek új túrázási lehetőségeket. Emellett a kultúránkban a vízzel kapcsolatos népköltészeti alkotásokkal, közmondásokkal, szólásokkal, találós kérdésekkel bővítették ismereteiket.

A 7. évfolyamon a háztartások energiájával foglalkoztak: megújuló és nem megújuló energiaforrásokkal, fűtéssel, a világítás energiaigényével, vízfogyasztással. A 8. évfolyamon az emberi szervezet energiaigénye lett a központi téma. Megismerhették a tápanyagokból nyert energiák felhasználásának ideális arányát, módját.

A héten minden tantárgy legalább egy tanóráján az adott témával foglalkoztak, különböző digitális eszközök felhasználásával. Internetes kereséssel leltek információkra, digitálisan oldottak meg feladatokat, a telefonjaikkal videókat és képeket készítettek, prezentációkat hoztak létre. A témahét egyik legfőbb célja, hogy a gyermekek számára megmutassa, hogyan lehet felhasználni az internetes ismereteiket a tanulásban.

Minden felsős osztály számára a digitális világ veszélyeire felhívó, a közösségi hálózatok jellemzőit bemutató, megfelelő internetes magatartásminták elsajátítását segítő előadások és foglalkozások is zajlottak. A részt vevő pedagógusok szakmai tapasztalatokkal, a tanulók élményekkel gazdagodtak.

A témahét során különböző produktumokban mutatták be a tanulók az elsajátított ismereteiket. Ezeket, és a hét folyamán készült képeket megtekinthetik az alábbi képre kattintva!

digitális témahét

szegély

költészet napja

szegély

A KÖLTÉSZET NAPJA

ALKALMÁBÓL VERSENYT HIRDETÜNK

Legyetek irodalmi Sherlock Holmes-ok!

Törjétek a fejeteket! Melyik költő, melyik művét találjátok meg az iskola folyosóin és az aulában?

A modern technika eszközeit is bevethetitek. Használjátok okostelefonjaitokat! QR-kód leolvasóval könnyű dolgotok lesz.

A megoldásaitokat magyartanáraitoknak adjátok le! (sorszám;szerző:cím)

Jó nyomozást!

 

szegély

 

plakát

 

szegély

 

beiratás

 

szegély

 

tej

szegély

 

NYÍLT ÓRÁK

a Városi Általános Iskolában a leendő elsősök szüleinek

2016. március 17-én

Helye: CVÁI alsós épület 2. osztályok termei

7:45- 8:30 2. a Seregélyné Szabó Klára magyar
2. b Ferenczyné Horváth Anita magyar
2. c Nagyné Ferencz Myrtill matematika
2. d Németh Szilvia matematika
8:40- 9:25 2. a Seregélyné Szabó Klára magyar
2. b Ferenczyné Horváth Anita környezet-ismeret
2. c Nagyné Ferencz Myrtill magyar
2. d Németh Szilvia magyar
9:35- 10:20 Beszélgetés a tanító nénikkel

Szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket!

szegély

Suliváró

 

szegély

Pénz7

2016. március 7 – 11. között megrendezésre kerül iskolánkban a Pénz7 programsorozat. A minden évben közel harminc ország részvételével megvalósuló kezdeményezés legfőbb célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet a pénzügyek tudatos kezelésére. Mindezt úgy, hogy a hétköznapi életben is hasznosítható, gyakorlatias pénzügyi-gazdasági ismereteket adjon át az iskolás korosztálynak, s ezáltal hozzájáruljon a fiatalabb generációk pénzügyi tudatosságának fejlődéséhez.

penz7

 

szegély

Márciusi programok

 

  • kokárdaMárcius 5. szombat munkanap lesz, tanítás „A” hét hétfői órarendnek megfelelően.
    Délután a 8. és 9. óra elmarad, 14.10-ig lesz tanítás, utána ügyeletet tartunk.
  • Március 10-én tartjuk március 15-i ünnepségünket a tornateremben (megjelenés: fehér ing, kokárda)
  • Március 11-én kerül megrendezésre a hagyományos sportverseny a Pannonia Ringen.
  • Március 17-én a 2. évfolyamokon nyílt napot tartunk a leendő első osztályosok szülei számára, az első három tanórában.
  • Március 22-én rendezi rajzversenyét Alsósági tagintézményünk.
  • A tavaszi szünet március 24-től március 29-ig tart.
  • Március 30-31. és április 1. tanítás nélküli munkanapok.

 

szegély

Plakát