2018/19. tanév eseményei

Ez történik velünk

Leendő elsős tanító nénik20181124_113546

Fülöpné Kovács Márta – Tóthné Dancsecs Katalin

20181124_114021       Bertalanné Horváth Dóra – Németh Jennifer

         20181124_114353

 László Adrienn – Vasné Smidéliusz Mónika

szegély

A Kemenesmihályfai Faluházban a Digitális Jólét Koordinációs Központ versenyt szervezett , melyben a Nyugat-Dunántúli régió fődíja egy Lego robot volt. A Verseny első fordulójában egy kisfilmet kellett készíteni, arról, milyen munka folyik a Djp ponton. A második forduló feladata , hogy mire használnánk egy robotot, ha megnyernénk.
A Városi Általános Iskola két tanulója – Ferenczi Nóra 3.b és Ferenczi Barnabás 7.b– részt vett a film elkészítésében, közösségi munkájukkal hozzájárultak ehhez a sikerhez, és így elnyerték a fődíjat.
Köszönjük a munkájukat.
1 2

szegély

Különdíj Zsófinak

A Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnáziumban a magyar nyelv napját Berzsenyi vers- és prózamondó versennyel is ünnepelték. A versenyzők két verssel léptek a zsűritagok, társaik, valamint felkészítőik elé. Kemenesaljához kötődő költők verseit és szabadon választott költeményeket is hallhattak a jelenlévők a megmérettetésen. Iskolánk tanulója, Badics Zsófia a 7-8. osztályos korcsoportban szép teljesítményével különdíjat érdemelt ki.

Felkészítő tanára Németh-Vass Veronika tanárnő.

Gratulálunk!

Különdíj Zsófinak

szegély

cikk

szegély

Kedves Osztályfőnökök!

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat egy újabb, nagyszerű programmal ajándékozhatja meg karácsony előtt a gyerekeket!

2018. december 12-én 18 órakor a RAM Colosseumba várjuk a gyerekeket és kísérőiket, hogy egy gyönyörű mesét nézzenek meg, amelynek címe: Bogármese

 Kérlek, hirdessétek 3-6. évfolyamosoknak, csak a buszköltséget kell fizetni, ami kb. 3000 Ft lesz!

A jelentkezés határideje: 2018. november 22.

A jelentkezők névsorát és osztályát papíron szeretném.

Rövid története:

A bogártársadalmat a gonosz páncélfejű grafitbogarakról megvédő varázsvirágról, annak visszaszerzéséről és különféle bogárkákról szóló mesét Sárközi Gyula ötlete alapján írta meg Lázár Ervin és lánya, Lázár Zsófia. A sors úgy hozta, hogy a Bogármese lett a 2006-ban elhunyt Lázár Ervin utolsó története. A Budapesti Tavaszi Fesztivállal és a Nők Lapjával 2006-ban közösen bemutatott produkció már az első évben több mint ötven teltházas előadást élt meg, 2009 karácsonyán a Duna Televízió is a műsorára tűzte, a 125. jubileumi előadás 2010 novemberében volt, a darab sikere a premier óta töretlen. Az előadás igazi családi program, élmény, mese a szeretetről, a barátságról és a megértésről. A gyermektáncosok lenyűgöző teljesítménye, a színes forgatag és persze az előadás mondanivalója is hozzájárulnak a produkció töretlen sikeréhez. Az előadás különleges látványvilága Kentaur munkája, aki a mesefigurákat Faltisz Alexandra rajzai alapján keltette életre. Egyszer, amikor a gonosz páncélfejű grafitbogarak uralkodtak az erdőben, egy reggelre gyönyörű gyógyító erejű virág nőtt a rét közepén, és a varázsvirág visszakergette a szürkebogarakat a föld alá. Ám egy napon hatalmas vihar támadt, és letörte a varázsvirágot. A szárát a szarvasbogár vitte el a szél ellen támasztékul. A széthullott szirmokat különböző bogárkák, a hangyák, a legyek, a szeméthasznosító bogarak és a szkarabeuszok vitték magukkal, tartották fejük fölé az eső elől menekülve. Az ötödik szirom a Szivárványos Bogárkához került, de őt meglátták a föld alól kiszabaduló szürkebogarak. Majdnem elfogták, a karján meg is csípték, és bár elmenekült, de a csípéstől megbetegedett. Vajon sikerül-e új barátjának, a Csillagszemű Bogárkának még időben újra összeraknia a varázsvirágot, hogy meggyógyítsa vele Szivárványost, és elűzze a szürkebogarakat?

                                                                                                                                      Csizmazia Nóra

knv-bogarmeseszegély

2018. 11. 18-án a II. Németh Árpád Rock and roll utánpótlás emlékversenyen Táplánszentkereszten a Rocky DillyCelldömölk Örömbubik csapata 3. helyezést ért el.
Tagjai: Horváth Borbála Sára, Horváth Laura és Jánossa Vivien 6.a osztályos tanulók.
Edző: Koszogovits Norbert
Eredményükhöz gratulálunk.
Örömbubik
szegély
KRÉTA elektronikus ügyintézés bevezetése iskolánkban

Tisztelt Szülők!

Intézményünk 2018. november 5-től részt vesz a Köznevelés Állami Fenntartóinak Folyamat-Egységesítése és Elektronizálása (KAFFEE) kiemelt projekt pilot programjában, melynek keretében bevezetjük és teszteljük a gondviselők részére kifejlesztett elektronikus ügyintézési rendszert.

Az ügyintézési rendszer bevezetése több lépcsőben valósul meg. Az első lépcsőben az alábbi folyamatokat vezetjük be:

 • Tanulói mulasztás igazolására szolgáló gondviselői igazolás benyújtása,
 • Osztály vagy tanórai csoport változtatási kérelmének benyújtása,
 • Külföldön töltött ideiglenes tanulmányi időszak bejelentése,
 • Magántanulói jogviszony iránti kérvény bejelentése,
 • Vendégtanulói jogviszony bejelentése,
 • Kiiratkoztatás a köznevelésből,
 • Kiiratkoztatás nem tankötelezettséget teljesítő jogviszonyból,
 • Igazgatói engedély diák mulasztásának igazolására gondviselői kérelem benyújtása,
 • Tanulói felmentésre, mentességre szolgáló gondviselői kérelem benyújtása,
 • Tanulói közösségi szolgálatának teljesítéséről szóló igazolás benyújtása,
 • Bizonyítvány- vagy törzslapmásolat igénylése,
 • Személyes adatokban bekövetkezett változás bejelentése.

Az e-Ügyintézés a KRÉTA rendszerén keresztül érhető el: https://celliskola.e-kreta.hu . A belépéshez nem a tanuló OM azonosítójával kell belépni, hanem az osztályfőnök által beállított és az Önök részére átadott gondviselői felhasználónevük és jelszavuk szükséges (szülőnként más és más). Így bővített jogosultságot kapnak, mellyel joguk lesz intézni a fenti ügytípusokat.

Abban az esetben, ha a gondviselő még nincs regisztrálva a KRÉTA rendszerben, akkor a gondviselőknek lehetőségük van a belépési felületen ( https://celliskola.e-kreta.hu  ) található “Gondviselői jelszó igénylése” szövegre kattintva, az elektronikus ellenőrző belépéséhez szükséges belépési adataikat a rendszerben rögzített e-mail címre igényelni. A gondviselői regisztráció csak egy csökkentett jogosultsággal rendelkező felhasználói hozzáférést biztosít, így pl. személyes adatok megtekintésére nincs lehetőség! Kérjük, hogy ezt a lehetőséget ne használják, kérjenek inkább az osztályfőnöktől, titkárságon felhasználónevet, jelszót!

Abban az esetben, ha már korábbról rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, akkor nem kell újra igényelnie hozzáférést!

Abban az esetben, ha már van a gondviselőnek felhasználóneve, de elfelejtette a jelszavát, továbbá az e-mail címe is rögzítve van a rendszerben, akkor lehetőség van ezzel a funkcióval – az adatok pontos megadása esetén – új jelszót igényelnie az e-mail címére.

https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=11832159

 

További részletes tájékoztatást nyújtanak az alábbi linken elérhető felhasználói kézikönyvek, az e-Ügyintézés kezelését bemutató videók.

Elektronikus ellenőrző használata:

https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=2424861

e-Ügyintézés Gondviselői/Szülői/Tanulói oldal:

https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17760714

Általános információbiztonság:

https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=11832471

Javasoljuk a tájékoztatók tanulmányozását és kérjük az e-Ügyintézés használatát!

 

Egyszerűbb és gyorsabb ügyintézést kívánunk mindenkinek, illetve kérjük a türelmüket, mi is most tanuljuk a rendszer használatát!

Iskolavezetés

szegély

Kirándulás Kárpátaljára

A Celldömölki Városi Általános Iskola 7. b és 7. d osztályos tanulói a „Határtalanul” pályázat keretében ismét lehetőséget kaptak a kárpátaljai magyarlakta területek meglátogatására.

A kirándulást alapos előkészületek előzték meg. A tanulók különböző tanórák keretében közelebbről is megismerkedtek Kárpátalja művészeti, történelmi, földrajzi és biológiai sajátosságaival, nevezetességeivel.

A hajnali indulás után Munkácsra érkeztünk először, ahol megtekintettük a várat, majd Munkács belvárosában tettünk sétát. A gyerekek kisebb csoportokban kaptak feladatokat, feltérképezve a város nevezetességeit. Szállásunk a jelentős magyar lakossággal rendelkező Beregszászon volt.

Második napunkat a Sárosoroszi Általános Iskolában töltöttük, ahol nagy szeretettel vártak minket a tanulók és a pedagógusok. Kedves műsorral köszöntöttek bennünket, énekeltek, zenéltek a tiszteletünkre, a celldömölki gyerekek pedig egy legendát adtak elő a Sághegy keletkezéséről. Az ismerkedést közös játék, foci és kosárlabda követték. Délután Tiszaújlakon megkoszorúztuk a turulmadaras Rákóczi emlékművet, valamint megcsodálhattuk Csetfalva fakazettás, gyönyörű református templomát. A nap zárásaként akrobatikus biciklis bemutatón vettünk részt, ahol a celli gyerekeknek is lehetősége volt a különleges elemek megtanulására. A kárpátaljai gyerekek tehetsége, ügyessége mindannyiunk tetszését elnyerte.

Kirándulásunk következő napját a Kárpátok hegyei között töltöttük, ahol ellátogattunk a lélegzetelállító Vereckei-hágó környékére, összehasonlítva a Feszty-körkép panorámáját a látottakkal. A Szolyvai Emlékparban szomorú megemlékezés részesei voltunk, szembesülve a második világháború után „málenkij robotra” elhurcolt kárpátaljai emberek tragédiájával. Jártunk titokzatos középkori várban, lenyűgöző, aranykupolás görög katolikus kolostorban és megkóstoltuk a gyógyító erejű polenai forrásvizet is.

Csodás élményekkel gazdagodva tértünk haza szeptember végén Kárpátaljáról, ahol nemcsak a távoli vidék különleges szépségeit fedeztük fel, de az ott élő magyarok vendégszeretetét is örökre a szívünkbe zártuk. Köszönjük a lehetőséget!

szegély

Október 6-ra emlékeztünk

honlapra

“Lehajtom fejemet, 
a hősök emlékének, 
kik fáklyák, lángok, fények, 
tudták, miért élnek.

Messzire néztek, látták, 
a holnap a miénk lesz. 
Találtak egy mécsest, 
vége lett a sötétnek.

Találkoztak emberek, 
kik nem ismerték egymást. 
Nem tudták, hol a híd, 
nem tudták, hol a forrás.

Mégis odaértek, 
az út szélén keresztfák. 
Megfeszítették őket, 
mert a jövőt előre látták.

Tudták, a szó végül 
eljut majd az Égig. 
Elől állnak mindig, 
kik a máglyán végzik.

Voltak, vannak, s lesznek még, 
akik sohase félnek. 
Lehajtom fejemet, 
a hősök emlékének.” (Kormorán)

Köszönet a megemlékezésért a műsorban résztvevőknek.

szegély

Pannonia – Ringen rendezett Megyei Diáksport Nap
Iskolánk 110 tanulóval, 3 korcsoportban versenyzett a hagyományos futó és kerékpáros versenyen.
Gyermekeink ismét szép eredményeket értek el. Helyezettjeink:
II. korcsoport:
Tüzes Dóra – 3. hely
László Sára – 5. hely (kerékpár)
III. korcsoport:
Mesterházy Ivett – 2. hely
Gyurák Rozina – 5. hely
IV. korcsoport:
Rosta Bence – 3. hely
Soponyai Bálint – 4. hely (kerékpár)
Imre Kevin – 5. hely (kerékpár)

7891516

szegély

„A zene gyógyít…

Nyugtat, békességet ad. A lágy dallam elvarázsol, békét hoz a szívedbe, elfelejtesz mindent, megnyugtat. A zene hatalmas dolog. Egy dal megváltoztatja a kedvet, emléket teremt…”
(Csitáry-Hock Tamás )

Október elsejét Yehudi Menuhin kezdeményezésére 1975-ben a Zene világnapjává szentelték. Ebből az alkalomból hallhattuk VIII.Henrik Pastime with good company című 3 szólamú művét, Carl ORFF német zeneszerző Tapsrondóját és a Valahol Európában című musicalből: A zene az kell…. dallamot.
A műsorban résztvevőknek köszönet a megemlékezésért.

h1h2

szegély

A Mobilitási Hét alkalmával meghirdetett városi rajzpályázaton iskolánk rajz-szakkörösei: Tóth Kíra 8.b, Bertalan Eliza 5.d, Szabó Kíra 5.a, Tóth Hanna és Mell-Varga Máté 5.d osztályos tanulók 2.helyezést értek el. Felkészítő: Horváth Lászlóné

rajzszegély

Kustánczi Dárius Leopárd a nyáriszünet utolsó napjain  Németországban, Schwäbisch Gmünd-ben vett részt egy Világversenyen. A 12. WMAC harcművészeti Világjátékokon 2  kickbox kategóriában indult. Mindkétszer a dobogóra állhatott. Közel 1200 induló közül egy Bronz és egy Aranyérem büszke tulajdonosa , amely mellé egy bajnoki öv is járt. A dobogó tetején állva csak neki szólt a magyar Himnusz.

20180905_150227szegély

Buszjáratok-1

szegély

tájékoztató napközi-1